Mijn weg

Hallo, mijn naam is Jessica Eggermont.
Jaren lang heb ik mij afgevraagd hoe het kwam dat mijn humeur zo vlug, zo plots kon omslaan. " Lange tenen, kruid-je-roer-me-niet" kreeg ik te horen. Pas op mijn 33e werd het mij duidelijk hoe dat kwam… hoogsensitief. Een puzzelstukje viel op zijn plaats.

Een jaar later ervaarde ik voor het eerst mijn hoogsensitiviteit als een gave tijdens het doorlopen van Reiki I en II, het doorgeven van universele energie via je handen. Ik voelde vanalles, bij mezelf en bij anderen.

In 2008 volgde ik de 2 jarige professionele opleiding Tau-coaching van Evelyne Desouter en Yvan Vermandele in Koksijde. Bewustwording en emotioneel opruimen op en top: stress, angsten, overtuigingen, geërfde patronen loslaten. Mijn denken en mijn handelen veranderde. Kortom, mijn leven veranderde.Ik nam mijn leven eindelijk in handen en leerde mijn échte ik kennen.
Hoe zalig was dat!

Nadien bleef ik verder aan mezelf werken met workshops en opleidingen: de Silva methode, Reconnection, Ecode, Feng Shui, Quantum Touch, …
Maar ik bleef zoeken naar het werk die mij blij maakt.

Tot in 2017 het boek Opgeruimd! van Marie Kondo op mijn pad kwam. Wat werd ik blij van dit boek! Dit was het! Bewust opruimen… ja, daar krijg ik energie van!

Het werd mij eindelijk duidelijk: als mijn (t)huis, dé plaats waar ik mezelf mag zijn, al vol ligt met spullen waar ik niet blij van word of die overbodig zijn, hoe denk ik dan ooit te kunnen vinden waar mijn hart vol van is? Dus ik wist wat mij te doen stond: mijn huis bewust opruimen!Heel wat spullen zijn naar de kringloop en goede doelen gegaan. Hoeveel? De tel ben ik kwijt, maar ook heel veel ballast ben ik kwijt. Je huis opruimen is een proces. Ik leer nog steeds makkelijker loslaten. Loslaten van spullen, maar daardoor ook loslaten van gebeurtenissen en negatieve emoties.

Ik weet nu waar ik blij van word. Er zijn nieuwe mogelijkheden in mijn leven gekomen die ik nooit had kunnen bedenken! Waaronder het volgen van de cursus Professional Organizer en het opstarten van Opgeruimd&Blij!

Opruimen was de sleutel naar het leven die mij blij maakt!
Opruimen is de sleutel die ik jullie wil overhandigen!